Zengin Singapurlular için tasarlanan bu otomatta, insanlar bir akıllı telefon uygulamasından istedikleri spor otomobil modelini seçip, birkaç dakika içinde alıp gidebiliyorlar.

Otomat deyince insanın aklına basit, çikolata, bisküvi, su ve içecek makineleri gelir; ancak kimsenin aklına apartman büyüklüğünde bir spor araba otomatı gelmez. Yine de çok zengin olup canı sıkılanlar için böyle bir şey üretilmiş. Singapurlular için artık bir spor araba almak, bakkaldan sakız almak kadar kolay.
Singapur kökenli araba satıcısı Autobahn Motors firması yoluna normal bir showroom ile başlamış. Zamanla portföyleri büyüyüp, sattıkları arabalar artınca yerlerine sığamamışlar. Küçük bir şehir-ülke olan Singapur’da yer sıkıntısı çekmek, perakende mağazacılar çok normal bir şey. Firmanın Genel Müdürü Gary Hong, “hem büyümek, hem de yaratıcı ve yenilikçi bir şeyler denemek istiyorduk” diyerek durumu açıklıyor.
Bunun üzerine dünyanın ilk spor otomobil otomatını yaratmaya karar vermişler. Bu otomat 15 katlı bir binaya inşa edilmiş. Uzaktan bakınca bir oyuncak araba oyun setini andıran binada 60 tane lüks ve süper spor araba bulunuyor. Aralarında Ferrari’den Bentley’e, Porsche’den Aston Martin’e kadar her türlü zevke hitap eden araç var.
Eğer ciddi bir alıcıysanız bir akıllı telefon uygulaması ile istediğiniz aracı seçiyor ve sadece birkaç dakika içinde satın almış olarak binip gidebiliyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir